תבשיל עוף עם אורז של אורלי
תבשיל עוף עם אורז של אורלי
רכיבים:
2 כוסות אורז
עוף
6 גזרים
בצל גדול
מעט שמן
מלח
פלפל שחור
כמון
אופן הכנה:
משרה 2 כוסות אורז במים רותחים וחצי כפית מלח למשך שעה.
בינתיים…
קוצצת בצל גדול ומזהיבה אותו במעט שמן.
מוסיפה את העוף מעט פלפל שחור וכמון מטגנת מעט מכל צד ומוסיפה 2 כוסות מים מבשלת על אש בינונית 20 דקות.
לרסק 6 גזרים גדולים להוסיף לסיר מעל העוף להוסיף פלפל שחור, מלח ומעט כמון
לבשל 20 דקות.
לסנן את האורז מהמים לשפוך על הגזר להוסיף מעט מים ולבשל עד ספיגת הנוזלים.
כשהתבשיל מוכן הופכים את הסיר על צלחת הגשה..
איך נתייחס:
כל פולקה ללא עור = מנת חלבון
1/2 כוס אורז מבושל = מנת פחמימה
